طرز تهیه مربای گردوی خوشمزه با گردوی تازه + دستورالعمل

طرز تهیه مربای گردو + دستورالعمل و تصاویر

دستورالعمل و طرز تهیه مربای گردو برای آماده کردن این خوراکی خوشمزه، چندان دشوار نیست. شما با انجام یک سری از مراحل ساده می توانید خوشمزه ترین مربای گردو را در خانه تهیه کنید. چه چیزی بهتر از اینکه صبحانه مقوی خود را همراه با خامه و پنیر محلی، تخم مرغ و مربای گردو آماده کنید؟!

همان طور که می دانید انواع مربا برای وعده های مختلف در طول روز بسیار مورد استقبال و قرار دارند. همچنین از مربا می توان برای انواع کیک، شیرینی و و عصرانه های خوشمزه استفاده کرد. آیا می دانستید که می توانید با گردوهای تازه، مربا تهیه کنید؟

اگر برای اولین بار است که این مطلب را می شنوید، شاید بهتر باشد مراحل آماده کردن و تهیه مربای گردو را در ادامه بحث بیاموزید. مربای گردو، طعم و مزه خاص خودش را دارد. مراحل آماده کردن مربای گردو ارزش آن را دارد که شما وقت کافی را برای انجام آن اختصاص دهید. وقتی مربای گردو را آماده می کنید، رنگ آنها قهوه ‌ای تیره می شود و باید در شربت مخصوص نگهداری کنید. مربای گردو، طعم عالی و بافت سفت و محکم دارد و می توانید آن را برای صبحانه و عصرانه همراه با نان و پنیر میل کنید

برای تهیه مربای گردو به چه چیزهایی نیاز دارید؟

برای تهیه مربای گردو به چه چیزهایی نیاز دارید؟

این مواد را به اندازه مناسب، مقیاس بندی کنید:

  • حدود نیم کیلوگرم گردوی تازه و سبز (بسته به اندازه حدود 23 تا 30 عدد گردو)
  • حدود نیم کیلوگرم شکر
  • 3 و یک چهارم فنجان، آب
  • 1-2 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • دارچین، 1 قاشق چایخوری
  • 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل (یا نصف دانه وانیل)
  • 4 حبه (یا 1 قاشق چایخوری) هل
  • 400 گرم، آهک مخصوص تهیه ترشی (اختیاری)

مراحل تهیه مربای گردو

مراحل تهیه مربای گردو

  • مرحله اول: گردوی تازه خریداری کنید

مرحله اول برای تهیه مربای گردو شاید سخت ترین مرحله باشد. اگر در فصل برداشت گردو قرار داشته باشید، می توانید به راحتی گردوهای سبز تازه را در بازار پیدا کنید برای آماده کردن مربای گردو باید گردوهای سبز و تازه را انتخاب کنید. هر چه بیشتر، از مدت زمان برداشت گردوها بگذرد، گردوها سبزی خود را از دست می ‌دهند و تیره تر می ‌شوند. برای مربای گردو از گردوهای سیاه شده استفاده نکنید.

اگر در منطقه ای زندگی می کنید که درختان یا باغ گردو وجود ندارد، به بازار محلی مراجعه کنید؛ یا به نزدیکترین شهرستان که گردوی تازه به فروش می رساند بروید و گردوهای سبز تازه چیده شده را برای تهیه مربای گردو بخرید.

  • مرحله دوم: گردوهای سبز و تازه را پوست بگیرید و خیس کنید

در مرحله بعدی، حتماً از دستکش استفاده کنید. دستکش پلاستیکی آشپزخانه برای این کار مناسب است. در مرحله دوم، گردوهای سبز را باید پوست بگیرید و سپس خیس کنید. زمانی که پوست گردو را برش می زنید، مایع شفاف آن با پوست دست شما تماس پیدا می کند و خیلی سریع به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه در می آید. هنگام پوست کندن میوه های سبز گردو، انگشتان تیره شما ظاهری نامناسب پیدا می کنند و حتی تا چندین هفته، رنگ آن از بین نمی رود؛ بنابراین در این مرحله حتماً از دستکش استفاده کنید. هنگام پوست کندن گردوهای تازه، قسمت چوبی که به ساقه متصل بوده است را نیز قطع کنید.

در قسمت بعدی، گردوهای پوست کنده را در داخل آب سرد در یک قابلمه بریزید و هر چند روز یک بار آنها را به هم بزنید. فراموش نکنید که در این مرحله از تهیه مربای گردو، باید گردوها را به مدت ۹ روز در آب سرد و تازه خیس کنید. آب گردوها را باید هر دو روز یک بار عوض کنید. وقتی گردوها را داخل آب می ریزید، آنها روی آب شناور می مانند؛ برای اینکه گردوها به زیر آب بروند و غوطه ور شوند، یک صفحه روی آنها قرار دهید.

پس از پایان این مدت، گردوها را آب کشی می ‌کنید و می بینید که رنگ آنها اندکی تغییر پیدا کرده است. شستشو باعث می ‌شود طعم گس و نارس گردوها از بین برود. در این شرایط، به تدریج رنگ سبز گردوها به آرامی تیره می شوند و به رنگ سبز تیره و در نهایت، قهوه ای تیره دیده خواهند شد.

در این مرحله اگر می خواهید بافت گردو، محکم تر باشد، در روز پنجم تا هشتم می توانید مقداری آهک محلول با غلظت کم که مخصوص آماده کردن مربا است به آن اضافه کنید. آهک، ترکیبی از هیدروکسید کلسیم است که در مقادیر بسیار اندک، خطری ندارد. این ماده می‌تواند پکتین طبیعی موجود در گردو را به صورت رسوب در بیاورد و در نتیجه یک بافت محکم تر ایجاد می کند. فراموش نکنید خیساندن گردوهای پوست کنده در آب سرد باید ۹ روز روز طول بکشد.

  • مرحله سوم: شربت مخصوص را آماده کنید و گردوها را داخل آن بپزید

گردوهایی که در مرحله قبلی شسته اید، به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش بریزید و سپس آبکشی کنید و اجازه دهید کاملاً خشک شود. در یک قابلمه، شکر و آب را بریزید و سپس گردوهای جوشانده شده را داخل آن بریزید. اجازه بدهید این مخلوط به جوش بیاید. پس از این مدت، حدود ۳۰ دقیقه باید گردوها داخل شربت آماده شده بجوشند. درپوش قابلمه را بگذارید تا آماده شود. پس از آن، زیر اجاق را خاموش کنید و درب قابلمه را به همان حالت بگذارید تا شربت خنک شود. حدود ۶ ساعت برای این کار کافی است.

پس از این مدت، مقدار آب لیمو، دارچین وانیل و ادویه میخک و هل را به داخل مخلوط قابلمه اضافه کنید و مجدداً اجاق را روشن کنید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه دیگر این مخلوط بپزد. پس از این مدت، یکی از گردوها را بردارید و آن را امتحان کنید. مطمئن شوید که گردو به اندازه کافی نرم شده است. اگر هنوز گردوها سفت بودند، حرارت دادن را ادامه دهید تا بافت نرم تری پیدا کنند.

گردوهای آماده شده را در داخل شیشه های خشک بریزید و درب آنها را محکم ببندید. این مربا باید حداقل ۶ ماه در مکان تاریک و خنک نگهداری شود. قبل از خوردن می توانید در یخچال نگهداری کنید. مربای گردو، طعم بسیار مطلوب و خوشمزه ‌ای دارد.

جمع بندی و نتیجه گیری

تهیه مربای گردو

طرز تهیه مربای گردو کمک می کند که شما بتوانید یک مربای خوشمزه برای صبحانه یا عصرانه آماده کنید. خوردن مربای گردو به همراه نان و پنیر و کره، بسیار لذت بخش است. می ‌توانید از این مربا برای تهیه کیک یا دسرهای مختلف استفاده کنید. مربای گردو، طعم شیرین و دلپذیری دارد. روش آماده کردن آن در خانه بسیار ساده است.

برای تهیه مربای گردو حتماً از گردوهای سبز تازه استفاده کنید تا کار را برای شما راحت تر سازند. گردوی تازه خواص بی شماری دارد. اگر آن را به حالت مربا آماده کنید، می توانید در مدت زمان طولانی تری آن را مصرف کنید.

نهالستان پالیز گردو، مرجع خرید و فروش نهال گردو است که شرایط خرید نهال گردو پیوندی را برای باغداران محترم بسیار ساده کرده است. پیش فروش نهال گردو در شهریورماه آغاز گشته و شما می توانید با اطمینان خاطر، ارقام مختلف نهال گردو را از این نهالستان خریداری کنید. نهال گردو مقاوم به سرما، نهال گردو زودبازده، نهال گردو کانادایی، نهال گردو اسرائیلی، نهال گردو خوشه ای پاکوتاه، نهال گردو چندلر و چندین نهال مرغوب دیگر از گونه های مختلف در این نهالستان معتبر ارائه می‌ شوند. برای مشاوره خرید نهال گردو، کاشت گردو در باغ و مراقبت از نهال های گردو می توانید با کارشناسان پالیز گردو تماس بگیرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
پالیز گردو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *