طرز تهیه ترشی گردو + مواد لازم و روش کار

طرز تهیه ترشی گردو + مواد لازم و روش کار

تهیه ترشی گردو برای سال ها و حتی قرن ها است که در مناطق مختلف آسیا انجام می گرفته و در ایران نیز متداول بوده است. ترشی گردو متعلق به منطقه همدان است. این ترشی خوشمزه در کنار سایر انواع ترشی، به عنوان بهترین چاشنی برای غذاها محسوب می شود. شما می توانید با وعده های ناهار و شام، ترشی گردو را مصرف کنید.

در منابع مختلف، دستورالعمل های متعددی درباره روش تهیه ترشی گردو بیان شده است که همه آنها تقریباً به همدیگر شباهت دارند. در این بحث به یکی از متداول ترین روش های آماده کردن ترشی گردو اشاره می کنیم. در پایان نیز برخی از نکات تکمیلی را درباره ترشی گردو و نحوه تهیه آن توضیح می دهیم.

 دستور العمل برای تهیه ترشی گردو

 دستور العمل برای تهیه ترشی گردو

این روش تهیه ترشی گردو، یک دستور العمل قدیمی انگلیسی برای تهیه ترشی از گردوهای سبز است؛ گردوها را قبل از شروع به تشکیل یک پوسته سخت باید در این دستور تهیه استفاده کنید. بهتر است گردوهای تازه سبز و نرم را در اواخر ژوئیه تا اوایل آگوست، گردوی را از درخت جمع آوری کنید، اما این بستگی به محل زندگی شما دارد.

اکثر افراد که خوردن ترشی علاقه دارند، عاشق ترشی گردو هستند؛ و علاوه بر اینکه می توانید با پنیر و کلوچه آماده شوند، در تهیه انواع خورشت یا خوراک های گوشتی نیز مصرف می شوند؛ ترشی گردو، طعم فوق العاده ای به غذاها می بخشد و بسیار خوشمزه است.

مواد اولیه برای تهیه تهیه ترشی گردو

  • گردو سبز؛ 1 کیلوگرم
  • نمک؛ 115 گرم
  • سرکه مالت؛ 500 میلی لیتر
  • شکر قهوه ای؛ 250 گرم
  • فلفل دلمه ای؛ 1 قاشق چایخوری
  • ½ قاشق چایخوری میخک
  • ½ قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • ½ قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 2 قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تازه- خرد شده

روش تهیه ترشی گردو

روش تهیه ترشی گردو

گردوهای سبز نارس را در تابستان، قبل از تشکیل پوسته سخت، از درخت بچینید. گردوهای سبز را با چنگال به طور کامل سوراخ کنید، فراموش نکنید که از دستکش برای جلوگیری از نفوذ آب گردو به پوستتان استفاده کنید. سپس آنها را با آب و نمک بپوشانید.

گردوها را به مدت یک هفته در آب نمک بگذارید و سپس با آب نمک تازه جایگزین کنید و سپس اجازه دهید در همان حالت، یک هفته دیگر خیس بخورند. رنگ گردوها در این مرحله به سمت قهوه ای، تغییر پیدا می کند.

گردوها را آبکش کرده و در یک لایه، روی سینی یا صفحات مشبک پخش کنید. بگذارید گردوها در یک مکان خشک و در معرض هوا خشک شوند، بعد از چند روز، گردوها به تدریج به رنگ سیاه، تغییر رنگ می دهند.

در این مرحله، سایر مواد ترشی را در یک قابلمه مخلوط کرده و بجوشانید؛ گردوها را به این مخلوط اضافه کنید و 15 تا 20 دقیقه بجوشانید.

مایع و گردو را در ظروف یا خمره های استریل شده خنک بریزید. درب ظرف یا خمره ها را مهر و موم کنید و در مکانی خنک، خشک و تاریک، نگهداری کنید. پس از مهر و موم شدن، در صورت باز نشدن درب، ترشی گردو می تواند تا سال ها دوام بیاورد.

توجه داشته باشید: بهتر است گردوها قبل از تشکیل پوسته سخت، چیده شوند.

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی گردو

نکات تکمیلی برای تهیه ترشی گردو

شما می توانید برای طعم دار کردن ترشی گردو از متداول ترین چاشنی ها یعنی رب انار، تمبر هندی یا جوز هندی استفاده کنید. برخی عقیده دارند افزودن سبزیجات معطر به ترشی گردو باعث خوش طعم و خوش عطر شدن ترشی می شود. از سبزی ریحان و نعناع برای این کار می توانید استفاده کنید.

اگر در مراحل تهیه ترشی گردو، پس از جوشاندن گردو، آب گردوها را مرتباً عوض کنید، از تلخ شدن ترشی جلوگیری خواهید کرد.

جمع بندی

طرز تهیه ترشی گردو در خانه مورد علاقه بسیاری از خانم های خانه دار است. خانم های همدانی و اصفهانی و خانواده های اهل شهرهای شمالی بسیار به تهیه انواع ترشی اهمیت می دهند. ترشی گردو در این شهرها محبوب و پرطرفدار است. اگر شما هم تمایل دارید مزه و طعم ویژه و منحصر به فرد این ترشی را امتحان کنید، همین حالا برای سال آینده و خرید گردوی تازه برنامه ریزی کنید.

نهالستان پالیز گردو، یکی از معتبرترین مراکز خرید و فروش نهال گردو است. شما می توانید انواع نهال گردو را برای توسعه باغ گردو خریداری کنید. نهال های این نهالستان از تضمین کیفیت برخودار هستند و به تایید جهاد کشاورزی رسیده اند. برای خرید نهال گردو پیوندی می توانید از طریق وبسایت این نهالستان اقدام کنید یا با کارشناسان فروش تماس بگیرید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
پالیز گردو
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *